Стигнахме до шегата, с която започнахме нашата работа като служебно правителство как

...
Стигнахме до шегата, с която започнахме нашата работа като служебно правителство как
Коментари Харесай

Гълъб Донев за бюджета: Някои партийни лидери днес ултимативно искат от нас това, което ни забраняваха само преди 3 месеца

„ Стигнахме до шегата, с която започнахме нашата работа като служебно правителство как Гълъб Донев прави бюджет перо по перо “. Така служебният министър председател Гълъб Донев откри извънредно съвещание на служебния кабинет, на което ще бъде обсъдено удължителен закон за бюджета.

„ Преди да стартираме разискванията, се постанова да внесем окончателна изясненост за позицията на служебното правителство по въпроса за бюджета за 2023 година. Знаете, че по тази тематика има редица спекулации и разнообразни, в това число противоположни мнения и упования към нас. За „ Бюджет 2023″ се приказва и с метафори, не постоянно сполучливи “, съобщи служебният министър председател Гълъб Донев.

„ Както е известно, сътрудниците от министерство на финансите разработиха няколко сюжета, включително разновидности за повсеместен проектобюджет за идната година. Правителството се спря на по този начин наречения удължителен закон за бюджета. Личното ми мнение е, че е време за вразумяване, когато става дума за бюджета на страната “, съобщи Донев.

„ Управленската философия на едно държавно управление, излъчено от парламентарно болшинство, намира израз в закона за бюджета. Отново ще напомня, че служебното държавно управление не разполага с нужната парламентарна поддръжка, с цел да предлага свои хрумвания и политики в полза на българските жители “, съобщи Донев.

„ Впрочем, любопитно е, че някои партийни водачи през днешния ден ултимативно желаят от нас това, което ни забраняваха единствено преди 3 месеца. Освен това имаме основателни опасения, доказани от миналогодишния ни опит, че в солидно и мощно фрагментиран парламент, разискването и приемането на бюджета може да се трансформира в предизборно наддаване. Цената на сходна безнаказаност ще е непостижима за нас като общество. Последиците ще са непосредствени и дълготрайни във финансов, стопански и обществен проект. Голямата ми вяра е, че бюджетната процедура няма да затъне в дълга парламентарна процедура “, сподели още служебният министър председател Гълъб Донев.

Дневният ред планува Министерският съвет да прегледа плана на Закон за продължение действието на разпореждания на Закона за държавния бюджет на България за 2022 година, Закона за бюджета на държавното публично обезпечаване за 2022 година и Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година

По-рано денем законопроектът беше разискван на извънредно заседание на Националния съвет за тристранно съдействие, където не получи поддръжката на всички обществени сътрудници.

Представителите на държавното управление увериха, че няма да има понижаване или спиране на обществените заплащания. Подкрепа показаха представителите на работодателите, а синдикатите възразиха против замразяването на приходите и против плануваното опазване на минималната работна заплата в размер на 710 лв..
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР